FÜ’de “Patent Farkındalık ve Bilgilendirme Eğitimi” gerçekleştirildi

0
106

Fırat Üniversitesi ve Türkiye Patent Hareketi Platformu işbirliğiyle   “Patent Farkındalık ve Bilgilendirme Eğitimi” gerçekleştirildi.

Elektronik ortamda düzenlenen eğitim programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Türkiye Patent Hareketi Platformu Başkanı, Patent ve Marka Vekili Av. Ali Çavuşoğlu ile Eltutan Patent Yönetim Kurulu Başkanı, Patent ve Marka Vekili Av. Murat Eltutan konuşmacı olarak katıldılar.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olmasında patentlerin önemli katkısı olduğunu, 2021 yılı içerisinde ilk defa bir patentin ticarileştiğini belirterek, patent çalışmalarına rektörlük olarak verilen desteğin artacağını ifade etti.

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Türkiye genelinde bugüne kadar beş bine yakın üniversite patenti alındığını ifade etti. Yenilikçi ve teknoloji takibi boyutlarını dikkate alarak hem patent okur-yazarlığının önemini hem de patent sayısının artırılması için sanayi ile yakın çalışarak sorunlara hakim olunması gerektiğini belirtti.

Eğitim Türkiye Patent Hareketi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı, Patent ve Marka Vekili Av. Ali Çavuşoğlu’nun “Patent Farkındalık ve Bilgilendirme Eğitimi” sunumu ile devam etti.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü