FÜ’de sağlık bilimleri alanında TÜBİTAK projeleri hazırlama eğitimi düzenlendi

0
11

Fırat Üniversitesinde TÜBİTAK BİDEB 2237-A eğitim etkinlikleri kapsamında “Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri için Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi” düzenlendi.

Fırat Teknokent Prof. Dr. Nuri Orhan Konferans Salonunda yapılan etkinliğe; FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Veteriner fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Kezban Can Şahna, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan eğiticiler ile 6 farklı üniversiteden 40 lisans öğrencisi katıldı.

Etkinliğin amacının Sağlık alanında öğrenim gören lisans öğrencilerinin bilimsel bir fikri proje önerisi haline getirme becerilerini geliştirmek olduğunu belirten etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Kezban Can Şahna, düzenlenen eğitim programına 6 üniversiteden tıp, veterinerlik ve sağlık bilimleri fakültelerinden 40 lisans öğrencisinin eğitimlere katıldığını söyledi.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise Fırat Üniversitesinin proje hazırlama konusunda önemli bir yerde olduğunun altını çizerek, geçen dönem TÜBİTAK 2209 öğrenci projelerinde 423 projenin kabul edildiğini ve bu başarı sonrası Türkiye 1. olduklarını söyledi.

4 gün sürecek olan eğitimlerde; FÜ ve 3 farklı üniversiteden eğitmenler tarafından “Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri için Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi” verilecek.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü