FÜ’de TÜBİTAK 2209-A Projesi kapsamında resim sergisi açıldı

0
55

FÜ’de TÜBİTAK 2209-A Projesi kapsamında, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamak Ve Tüm Kadınlar İle Kız Çocuklarını Güçlendirmek” konulu resim sergisi açıldı.

Eğitim Fakültesi Sergi Salonunda düzenlenen resim sergisinin açılışına; Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Nuri Gömleksiz, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışı yapılan sergi ile ilgili açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TÜBİTAK projesi kapsamında açılışını yapılan serginin Fırat Üniversitesinde bir ön yargının yıkılması noktasında çok önemli olduğunu vurgulayarak, “TÜBİTAK projeleri konu edildiği zaman özellikle ya Mühendislik alanında ya da Veterinerlik alanında proje olur ama diğer alanlarda proje olur mu diye düşünceler vardı. Biz sadece mühendislik alanında değil eğitim alanında da TÜBİTAK projeleri yapıyoruz. Bu bizi oldukça memnun ediyor. Araştırma Üniversitesi demek sadece bir alanda ya da bir yönde çalışmaların yapılması değil bunu daha fazla alana yaymak, fakültelerimizi de işin içerisine sokmak istiyoruz. Bu sergide emeği geçen dekan hocamızı, hocalarımızı ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

TÜBİTAK 2209-A Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Tahir Çelikbağ ise serginin 16 eserden oluştuğunu belirterek, sergide toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve tüm kadınlar ile kız çocuklarını güçlendirmek konulu eserlerin olduğunu söyledi.

Projede yer alan öğrenciler de yaptıkları eserleri tanıttılar.