FÜ’de “Üniversite-Sanayi İş birliği Söyleşileri” gerçekleştirildi

0
275

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, Saka Holding’in katılımı ile Üniversite-Sanayi İş birliği Söyleşileri gerçekleştirildi.

Programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Akın, KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa ve Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka katılım sağladı. Etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar “Malumunuz biz araştırma üniversitesi olduk, üniversitemizin bu unvana sahip olmasında Mühendislik Fakültesinin büyük bir katkısı bulunmakta. Bu nedenle bizlerin çalışmalarımıza biraz daha proje ağırlıklı olarak yön vermesi gerekiyor. Organize sanayi bölgesinin bizlere destekleri oldukça yüksek. Bizlerde iki haftada bir sektör bazlı hocalarımız ile birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz; bu konuda bizlere yardımları ve destekleri için teşekkür ediyorum. İlerleyen dönemlerde mühendislik alanında öğrenci ve akademik projelere destek verilmesi, bizim araştırma üniversitesi olarak güçlenebilmemiz, yüzümüzü sanayiye dönmemiz ile olacaktır. Açıkça ifade etmek gerekirse OSB’den diğer bir beklentimiz Ar-Ge merkezlerinin arttırılması olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka ise “Sizler ile birlikte burada yer almaktan çok mutluyum, öncelikle inanmak lazım, inanmadan hiçbir şey olmuyor. Hayatta herkesin bir projesi var” dedi. Şirket olarak Elazığ’da ve dünya üzerinde yaptıkları yatırımlardan bahseden Saka, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.