Gelenek bozulmadı: FÜ İletişim Fakültesi’ne “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”ndan yine ödül

0
236

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda “ikincilik” ödülü kazandı.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) öğrencileri Muhammed Taş, Şükrü Ayaz ve Nezir Sütçü’nün “Radyo TV’de Haber Program Yapımı” dersi kapsamında hazırladıkları “Bir Parça Mikail” adlı eser, yarışmanın Haber Yayıncılığı ana kategorisi Televizyon Haberi dalında ikincilik ödülüne layık görüldü.

Pandemi kuralları gereği, bu yıl kazanan ekibi temsilen sadece bir öğrencinin katılabildiği törende Fırat Üniversitesini temsil eden RTS 3. sınıf öğrencisi Muhammed Taş, ödülünü Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’nın elinden aldı.

İletişim Fakültesi öğrencileri, altıncı kez düzenlenen yarışmada daha önce de yine “Radyo TV’de Haber Program Yapımı” dersi kapsamındaki eserlerle 2017 yılında üçüncülük, 2018 yılında ise yine Televizyon Haberi dalında ikincilik ve Haber Programı dalında üçüncülük ödülünü kazanmıştı.

İletişim Fakültesi Radyo TV’de Haber Program Yapımı dersi sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Feridun Nizam, “Yayıncılığın okulu sayılan TRT’den üçüncü kez ödül kazanarak, başarıyı gelenek haline getiren ve 75 üniversite arasından Üniversitemizin adını gururla duyuran öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Yarışmaya katılım sürecine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Nizam konuyla ilgili, “Bu dönem pandemi şartlarında öğrencilerimizin büyük özverileriyle hazırladığı haberlerle yarışmaya katıldık. Ödül kazanan öğrencilerimiz haricinde radyo belgeseli ve internet haberi dalında da 3 öğrencimiz daha ön elemeyi geçip finale kalan 10 eser arasında yer almıştı. Ancak onlar dereceye giremedi. Pandemi şartlarında, üstüne üstlük uzaktan eğitime geçtiğimiz bir dönemde hazırladıkları haberlerle, diğer 74 iletişim fakültesini ve 625 eseri geride bırakıp finalist olan öğrencilerimi ayrı, ikincilik derecesiyle ödül kazanan öğrencilerimi de ayrı ayrı tebrik ediyorum. CV’lerinde gururla taşıyacakları bir başarı elde ettiler” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. A. Fulya Şen de İletişim Fakültesi öğrencilerinin bu başarılarından dolayı gurur duyduğunu belirterek, ödül kazan öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Şen, “TRT’nin 2015 yılından beri düzenlediği ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan ‘Televizyon Haberi’ kategorisinden ödül alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin bu yarışmaya katılımını teşvik eden ve ders kapsamında yaptırdığı çalışmalarla öğrencilerimizi bu alana yönlendiren Dr. Öğretim Üyesi Feridun Nizam’a da çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yaratıcılığını ve habercilik konusundaki bakış açılarını geliştirmelerini sağlayan bu tür derslerimizle daha nice başarılar elde edeceğimize inanıyorum” sözleriyle bu ödüllerin devamının geleceğini ifade etti.