Genç iletişimcilerin yaz dönemi stajı başladı  

0
406

Haber: Oğuzhan Uzan

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin aldıkları eğitimleri sahada uygulayarak deneyim kazanmalarına katkı sağlayan yaz dönemi staj programı bugün itibariyle başladı.

Öğrencilerin gerek fakültedeki uygulama birimlerinde gerekse farklı kurum ve kuruluşlarda yapacakları ve 30 iş gününü kapsayan zorunlu staj aynı zamanda genç iletişimcilerin meslek hayatlarına da hazırlık görevi üstleniyor. Öğrencilerin çalışma hayatını tanıması ve meslekleriyle ilgili tecrübe kazanmaları bakımından staj önemli. Mezun olabilmek için zorunlu stajlarını yerine getirmekle yükümlü olan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin bir kısmı, stajlarını fakültenin uygulama gazetesi olan Fırat Haber Gazetesi’nde yapacak. Fırat Haber Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasının ilk gününde heyecanları gözlerinden okunan genç stajyerler, staj boyunca eğitim alacakları Editör Arş. Gör. Hatice Ertürk, Görsel Yönetmen Arş. Gör. Erhan Kılıç ve Editör Yardımcısı Yağmur Mutlu ile tanışarak staj sürecinin nasıl işleyeceği, stajda neler yapacakları ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldılar. Ayrıca öğrencilerin, stajla ilgili merak ettikleri sorular da cevaplandırıldı.

Covid-19 salgınından dolayı sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilmeye başlanan staj programının, öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle iki grup oluşturularak devam etmesi planlandı. Belirlenen gruplar ile atölye çalışmaları yapılarak staj süreci devam edecek, saha çalışması günlerinde de öğrencilere öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme imkanı sunuluyor. Öğrencilerin hazırlayacakları haberler ise Fırat Haber Gazetesi’nde yayımlanacak.