FÜ Fen Fakültesi 2020-2021 yılı mezuniyet töreni, pandemi nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı

0
677

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi 2020-2021 yılı mezuniyet töreni programı koronavirüs tedbirleri nedeniyle çevrim içi olarak düzenlendi. Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Fen Fakültesinde eğitim alan 67 yaşındaki Zeki Gür de mezun oldu.

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen mezuniyet törenine FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikail Et, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çevrim içi mezuniyet töreninde konuşan FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, “Pandemi nedeniyle buruk bir eğitim-öğretim dönemi gerçekleştirdik. Şimdi de farklı bir mezuniyet töreni yapmak zorunda kaldık. Ancak dijital ortamlarında verdiği farklı yöntemleri kullanarak böyle organizasyonlar yaparak teselli buluyoruz. Üniversitemizde, eğitim-öğretim hayatını bugün tamamlamış olacaksınız ancak unutmayın Fırat Üniversitesi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yuvanız olacaktır. Tüm öğrencilerimizi velilerimizi ve emeği geçen tüm öğretim üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikail Et ise “Tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze yapmak istediğimiz mezuniyet töreni maalesef çevrim içi olarak yapılmıştır. Ancak, siz değerli öğrencilerimize mezuniyet yapamadan uğurlamak istemediğimiz için çevrim içi mezuniyet töreni ile sizlere biraz olsun, bir anı bırakmak istedik.” dedi. Dekan Prof. Dr. Mikail Et, Fen Fakültesi öğrencileri ve velilerine, emeği geçen bütün öğretim üyelerine teşekkür etti ve en yakın zamanda, tüm Fen Fakültesi öğrencileri adına birer ağacın, Fırat üniversitesi yerleşkesine dikileceğini söyledi. 

Tüm öğrenciler adına konuşan Fen Fakültesi birincisi ve Moleküler Biyoloji – Genetik Bölümü öğrencisi Ayşe Sarıtop ve Fakülte ikincisi Gülsüm Bozuyla, mezun olan arkadaşlarını tebrik ederek, Fırat Üniversitesi öğretim üyelerine, ailelerine ve tüm arkadaşlarına teşekkür ettiler.

Ayrıca Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi tarihinde bir ilk olarak, 67 yaşındaki Fizik Bölümü Öğrencisi Zeki Gür de çevrim içi mezuniyet tören ile mezun olurken, birçok insana sabrın önemini ve okumanın yaşı olmadığını gösterdi.

Mezuniyet töreni, Fen Fakültesi öğretim üyelerinin hayırlı olsun dilekleri ve öğrencilerin kep atma töreni ile sona erdi.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü