Harput’tun çehresi değişecek

0
774

Haber: Hasan Can Mak
Fotoğraf: Arş. Gör. Erhan KILIÇ/Hasan Can Mak

Elazığ’ın tarihi mahallesi Harput’ta restorasyon çalışmaları devam ediyor. Harput, uygulamaya konulacak yeni projeler ile turizm açısından cazibe merkezlerinden biri olacak. 

Elazığ Belediyesi’nin yürüttüğü projelerin bir kısmının yapımı devam ederken bir kısmına da kısa süre içinde de başlaması bekleniyor.

Elazığ Belediyesi’nin açıkladığı projeler şu şekilde:

Yapımı devam eden çalışmalar

Cam Seyir Terası Projesi: Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda hayata geçirilen bu proje Balakgazi Parkı üzerine inşa ediliyor. Cam seyir terasının sunacağı eşsiz görsel şölen ile Harput turizmine değer katacağı düşünülüyor.

Tarihi evler: Yapımı devam eden bir diğer proje ise  Ulu Cami güzergâhında yer alan tarihi evler.

Konuk evi: Elazığ Belediyesi tarafından Harput’un girişinde yer alan beş adet tarihi evin konuk evi olarak düzenleneceği açıklandı. Harput’un girişinde yer alan ve 19’uncu yy. Harput sivil mimarisini yansıtan önemli bir eser olan Sunguroğlu Konağı’nda da çalışmaların yapılacağı açıklandı. Yeni projeye göre Sunguroğlu Konağı’ndaki çalışmalar tamamlandıktan sonra konak, Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu olarak hizmet sunacak.

Yakın zamanda başlayacak projeler

Harput’un girişinden itibaren Sarahatun Meydanı’nı da kapsayacak şekilde yol, kaldırım ve aydınlatma çalışması gerçekleştirilecek. Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Huseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yol, turizme kazandırılmak amacıyla yenilenecek ve son olarak Örtmek Vadisi de, gerçekleştirilecek rekreasyon çalışmalarıyla piknik alanı olarak düzenlenecek.