“Hiç Kimse” 5-6 Nisan’da Elazığ’da sahnelenecek

0
139

Haber: Gülcan Demir

Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde 5-6 Nisan tarihlerinde Kosta Kortidis tarafından kaleme alınan, Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hiç Kimse” tiyatro oyunu gösterime girecek.

Yönetmen Nesimi Kaygusuz tarafından yönetilen oyun 1perdede sahnede kalacak. Oyunda Adam Ones’ı, Sezai Yılmaz; Eva Ones’ı, Belgin Alptekin; Gabriel’i, Ahmet Metehan Şahiner; 1. Dukas’ı, Samet Talayman; 2. Dukas’ı, Mücahit Boyraz; 1.Cornelia’yı, Eda Beril Geylek; 2. Cornelia’yı Feride Ceyda Elkaya; Helena’yı, Özlem Uslu; 2. Adam Ones’ı, Ergenekon Cemil Başdoğan; 3. Adam Ones’ı Fırat Üste; 4. Adam Ones’ı Naim Hikmet Aksu; 5. Adam Ones’ı, Burak Halit Günuğur ve kızı da Mekselina Düğdü canlandıracak.

Devlet Tiyatroları tarafından yapılan açıklamada oyunun konusu şu şekilde veriliyor: “Bir insanın hayatta en çok kullandığı soru cümlelerinden biri… Kimsin sen?… Hep başkalarını tanımak ve öğrenmek için kullandığımız o basit cümle! Adam Ones sadece başka biri! Kimsin sen? sorusunu kendine sormayı unutmuş biri! İşte şimdi sorup, hayatıyla yüzleşme sırası! Bu soruyu ilk kez yüksek sesle kendine sormaya cesaret ettiğinde ‘Başka Biri’ oluyor! Adam Ones yeryüzünde yaşayan herkes! Sen, ben, o, biz… hepimiz! Herkes! O yüzden aslında o hiç kimse.”