“Kadın ve Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasının eserleri sergilendi

0
439

Elazığ Valiliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen “Kadın ve Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler belli oldu. Yarışmada birincilik ödülünü Ali Aslan (Denizli), ikincilik ödülünü Nuriye Ulusoy (Ankara) ve üçüncülük ödülünü Ahmet Harmancı (Ankara) alırken, 30 fotoğraf da sergilemeye layık görüldü. Jüri üyeleri arasında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı’nın da yer aldığı yarışmada dereceye giren fotoğraflar, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın da katılımıyla düzenlenen sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Vali Toraman, yarışmaya jüri üyesi olarak katkısından dolayı Dekan Prof. Dr. Tanyıldızı’na plaket taktim etti. 

Elazığ Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel düzenlenen “Kadın ve Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında 650 fotoğraftan, dereceye giren 30 fotoğraf sergilendi.

Elazığ’da bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergiye; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman, Vali yardımcısı İsmail Alsancak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, jüri üyeleri, yarışmacılar ve sanatseverler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu serginin açılış töreninde Vali Toraman, dereceye giren ilk 3 katılımcıya ve 5 jüri üyesi arasında yer alan FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ile Arş. Gör. Erhan Kılıç’a da plaket takdim etti.

Sergi Vali Dr. Toraman’ın alanda bulunan kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıtmasıyla son buldu.

Sergiye FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ile birlikte Arş. Görevlileri Erhan Kılıç, İlkay Ceren Sönmez ve Abdulselam Kaya ile FÜ İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi’nde görevli öğrenciler de katıldı. 

Yarışmanın jürisinde; FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nevin Evliyaoğlu, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Erhan Kılıç, Fotoğraf Sanatçısı İsmail Aslan, Öğretmen Ayhan Sarıkaya yer aldı.

Yarışmanın amacı insana dair her türlü durum ve davranışı fotoğraflayanlar arasında konunun ruhunu en iyi yansıtacak fotoğrafı seçmek, sergilemek, korumak ve fotoğrafların gelecek nesillere aktarılması için sergi çalışması yapmak olarak duyurulurken; birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye de 2 bin TL para ödülü verildi.

Yarışmada ödül alan katılımcılar:

Birincilik Ödülü: Ali Aslan (Denizli)

İkincilik Ödülü: Nuriye Ulusoy (Ankara)

Üçüncülük Ödülü: Ahmet Harmancı (Ankara)

Adı ve Soyadı Derece Katıldığı Yer
Ali ASLAN 1. Denizli
Nuriye ULUSOY 2. Ankara
Ahmet HARMANCI 3. Ankara
Ali ASLAN Sergileme Denizli
Sakine AYYILDIZ Sergileme Çanakkale
Salih KUŞ Sergileme Bursa
Hasan UÇAR Sergileme İzmir
Nurten ÖZTÜRK Sergileme İstanbul
Uğur ÇİMEN Sergileme İstanbul
Murat İBRANOĞLU Sergileme Kocaeli
Ufuk TURPCAN Sergileme Uşak
Ufuk TURPCAN Sergileme Uşak
İhram KAZDAL Sergileme Kocaeli
İbrahim AYSÜNDÜ Sergileme Trabzon
Burak DEMİR Sergileme Van
Güzin GÜLFİDAN Sergileme Kocaeli
Erdem ÇELİK Sergileme Elazığ
Ceyda GÜMÜŞTEKİN Sergileme Bursa
Kenan TALAS Sergileme İstanbul
Murat CACİM Sergileme Van
Nurten ERDAL Sergileme İzmir
K. Deniz KALAYCI Sergileme İstanbul
Murat DOĞAN Sergileme Van
Özgür HÜSEYİNBAŞ Sergileme  Kastamonu
Aynur Aytin Sergileme  Van
Berin AYDIN Sergileme İstanbul
Fatma SALT Sergileme Adana
Uğur KAHYAOĞLU Sergileme Adana
Aygül HARMANCI Sergileme Ankara
Hasan İÇEL Sergileme

 

Birincilik Ödülü: Ali Aslan (Denizli)

İkincilik Ödülü: Nuriye Ulusoy (Ankara)

Üçüncülük Ödülü: Ahmet Harmancı (Ankara)