“Kadınlarımız” tiyatro oyunu 23-24 Kasım’da Elazığ’da gösterime girecek

0
177

Haber: Emre Alperen Borazan
Fotoğraf: Devlet Tiyatroları

Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde 23-24 Kasım tarihlerinde Eric Assous tarafından kaleme alınan “Kadınlarımız” tiyatro oyunu gösterime girecek. Oyunda Paul karakterini Alper Tazebaş, Simon karakterini Ötüken Hürmüzlü ve Max karakterini Esat Tanrıverdi canlandırıyor.

Eserin adının kadınlarımız olduğuna aldanmayın, sahnede kadın oyuncunun,olmamasına rağmen kadınların varlığı bir hayli sahnede. Karakterlerimiz kadınları sorgularken bir anda kendilerini sorgulamaya başlamaktadırlar, kendileri sorgulasa iyi, seyirciyi de erkeklerin dünyasında sorgunun bir parçası haline dönüştürmektedir.

25 yıldır süregelen dostlukları bulunan Max, Paul ve Simon, poker oynamak için Max’ın evinde toplanmak üzere anlaşırlar. Karakterlerimizden Simon, kırk beş dakika gecikmektedir. Simon kırk beş dakikalık gecikmenin akabinde salona dalar, verdiği haberin ardından erkekler arasında her an yaşanabilecek olan dedikodu havasıyla başlayan konuşmalar, hızla derin sorulara dönüşmekte gecikmeyecektir. Max, Paul ve Simon’un otuz beş yıllık dostluklarını tüm gece boyunca irdelerler ve birbirleri hakkında bilmedikleri pek çok gerçek ortaya çıkmaktadır. Gün aydınlanırken üç dostu yeni bir hayat beklemektedir. Artık hiçbir şey geçmişteki gibi olamayacaktır.