Harput Kısa Film Festivali başladı

0
193

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen ve Elazığ Valiliği tarafından ilk kez düzenlenen Harput Kısa Film Festivali; dün akşam protokol, jüri üyeleri ve basının katılımıyla Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törende “Yaşam Boyu Onur Ödülü” usta sanatçı Yılmaz Gruda’ya verildi.

Ünlü Yönetmen Osman Sınav jüri koltuğunda

8-11 Eylül tarihleri arasında ilki düzenlenen Harput Kısa Film Festivali’nin kısa film dalında jüri üyeliğini Osman Sınav (Yapımcı-Yönetmen), Ahu Türkpençe (Oyuncu), Raşit Çelikezer (Yönetmen-Senarist), Mehmet Çepiç (Oyuncu) ve Natali Yeres (Sanat Yönetmeni) yapıyor.

Prof. Dr. Hakan Aytekin’in (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) jüri başkanlığını üstlendiği belgesel jürisinde ise Müjgan Taner (Belgesel Yönetmeni), Murat Tolga Şen (Sinema Yazarı), Dr. Musa Ak (Akademisyen-Belgesel Yönetmeni) ve Tülin Tezel (Belgesel Yönetmeni) gibi isimler var.

Yarışmanın senaryo dalının jüri üyeleri de Doç. Dr. Burak Medin ve Öğr. Gör. Günşad Özger’den oluşuyor. Harput’un tanıtımını yaparak, Elazığ şehrinin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçlayan, ulusalda ise sinema sanatı ve sanatçılarına destek olmayı hedefleyen festival 3 gün daha sürecek.

Anadolu’yu, burada, bu festivalle donatacaksınız!”

Festivalin ilk yılında “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan sanatçı Yılmaz Gruda, yaptığı konuşmada Elazığ’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve şu ifadeleri aktardı:

Yaptığınız festivalle bütün Anadolu’yu burada donatacaksınız. Burada yaşayan insanların hepsi birer hazine. Bu tarz festivaller sayesinde böylesine değerli insanlarla tanışıyor ve onlarla birlikte vakit geçirme şansını elde ediyoruz.

Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu ise “Bilindiği üzere festivaller şehirlerin tanıtımının yapılmasında, turizmin canlanmasında katkılar sağlamaktadır. Harput Kısa Film Festivali sayesinde ilimiz sosyokültürel anlamda daha da cazibe merkezi haline gelecektir. İnsan yaşamı sanattan ayrı düşünülemez. Güzel sanatların dalı olan sinema sanatı hem ilimiz hem de ülkemiz için oldukça önemlidir. Bu festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da “Belediye olarak ilimize katkı sağlayacak kültürel ve sanatsal etkinliklere destek olmaya gayret ediyoruz. Harput Kısa Film Festivali’nin de ilimize değer katacağına yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Bu akşam Müfit Can Saçıntı sahnede

Festivalin bugün saat 15.30’da yapılacak programında ise sanatçı Müfit Can Saçıntı “Lafını Esirgemeyenler” isimli tek kişilik gösterisi ve “Yaşamak Güzel Şey” isimli filmiyle sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin kazananları 11 Eylül Cumartesi akşamı düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler festivalin internet sitesi http://www.harputfilmfestivali.com üzerinde yer alıyor.

Festivalde yarışan filmler

Kısa Filmler

“Bir Nehir Kıyısında” – Muhammed Furkan Daşbilek

“Brıgıtte Bardot” – Çağıl Bocut

“Hemnefes” – Abdullah Şahin

“İklim Değişimi” – Yasemin Demirci

“Kıyıya Vuran Dalgalar” – Halil Efe Akdemir

“Majid’den Sevgilerle” – Yiğit Armutoğlu

“Ronaldo” – Raşit Algül

“Tepetaklak Cinayet” – Çamran Azizoğlu

“Vesikalık” – Ali Rıza Erdemir

“Zemberek” – Recep Çavdar

Belgeseller

“2-0” Cihan Emre Zengin

“Arasta” – Hüseyin Baltacı /Mutlu Kahya

“Arayış” – Ömer Güler

“Bir Ömür Anadolu” – Özer Kesemen

“Bu Da Mı Gol Değil?” – Feyzi Baran/Kamil Kahraman

“Bulak” – Evrim İnci

“Büyülü Fener Bekçileri” – Ferhat Zengin/Bahadır Kapır

“Gonca Yörüğün Tohumları” – Mehmet Köprü

“Seval” – Ahmet Keçili

“Tülütabaklar ‘Ölümsüz Kahramanlar’” – Yasin Öztürk

Kaynak: Harput Kısa Film Festivali