Kazakistanlı öğrencilerden Fırat Üniversitesine ziyaret

0
34

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Kazakistan Abay Kazak Devlet Pedagoji Üniversitesinden ikili anlaşma kapsamında eğitim almak ve staj yapmak için FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Batı Dilleri ve Edebiyatları ile Coğrafya Bölümlerine gelen Kazakistanlı 11 öğrenciyle bir araya geldi.

Öğrencilere ziyarette Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Alkaya, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkan Yardımcısı ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülda Çetindağ Süme eşlik ettiler.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, kardeş iki ülke olan Türkiye ve Kazakistan’ın her daim iyi bir iletişim içerisinde olduğunu belirterek, Kazak öğrencilerin Fırat Üniversitesini tercih etmelerinden mutluluk duyduğunu, bu iş birliğinin ve öğrenci hareketliliğinin devam etmesinin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından son derece önem arz ettiğini söyledi.

Kazak öğrenciler ise özellikle Fırat Üniversitesini tercih ettiklerini belirterek, hem Elazığ’ı hem de Fırat Üniversitesini çok sevdiklerini ve ayrıca Elazığlıların çok misafirperver olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü