Kimseyi Geride Bırakma Film Günleri başlıyor

0
119

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile yürütülen, Avrupa Birliği finansal desteği sayesinde düzenlenen Kimseyi Geride Bırakma Film Günleri, 5-11 Nisan tarihleri arasında çevrim içi ortamda izleyiciler ile buluşuyor.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi’nin, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü çerçevesinde, “daha eşit ve daha sağlıklı bir dünya için hep birlikte” temasını vurgulamak üzere düzenlediği film günleri https://www.festivalscope.com internet adresinden gerçekleştirilecek.

Seçki, özellikle insani kriz dönemlerinde, mülteciler için zaruri olan sağlık hizmeti ihtiyacına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Yayınlanacak 7 film, yıllarca süren mücadele ve göçün ardından korunma, sağlık, onurlu bir yaşam ve dünya ile yeniden ilişki kurmak için yeni bir yuva arayan yerinden edilmiş insanların hikâyelerini anlatıyor. Ofisin filmler hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Bu filmleri izleyerek; oldukça fazla psikolojik dayanıklılık gerektiren entegrasyonun zorlu aşamalarına tanık olmak için bir yolculuğa çıkacağız, dil engellerini aşarak birbirimizi anlamanın kıymetinin farkına varacak, bir kriz sırasında ruh sağlığı hizmetlerinin önemini ve daha önce insani krizlerin tarihte ne kadar büyük acılar oraya çıkardığını hatırlayacağız. Bu görsel yolculuk hiç kukusuz, mevcut insani krizlere yeni bir bakış açısı sunacak ve kimseyi geride bırakmamanın önemini bize hatırlatacak.”

Etkinlikte söyleşiler de yer alıyor

7 filmin her biri için, tanınmış film eleştirmeni ve FIPRESCI Genel Sekreter Yardımcısı Alin Taşçıyan‘ın moderatörlüğünde filmlerden katılımcılar, Suriyeli sağlık çalışanları, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, DSÖ Türkiye Ülke Ofisi ve Sağlık Bakanlığının katılımıyla filmler hakkında konuşmak ve Türkiye’nin mültecilere/göçmenlere yardımını tartışmak üzere çevrim içi söyleşiler gerçekleştirilecek.

Bu çevrim içi söyleşilere, https://www.youtube.com/worldhealthorganizationturkey adresinden ve WHO Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından erişilebilecek.

Kaynak: https://www.festivalscope.com/page/kimseyigeridebirakma/