“Komşuluk Mazi Olmasın Kısa Film Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu

0
310

Elazığ’da bu yıl ilki düzenlenen “Komşuluk Mazi Olmasın Kısa Film Yarışması”, düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Yarışmada dereceye giren film yönetmenlerine ödülleri verildi. 

BİREVİM ve HEFİAD sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesinin paydaşları arasında yer aldığı kısa film yarışmasının sekretaryasını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yürüttü. 29 Ocak Cuma günü saat 18:30’da Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Elazığ Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yarışmada dereceye giren yönetmenler ve sanatseverler katıldı.

Programda ilk olarak Kısa Film Yarışması için hazırlanan tanıtım filmi izletildi. Programın açış konuşmasını yapan HEFİAD Başkanı Gürdaş, yarışmanın temasına ve komşuluk müessesinin önemine değinerek bu yarışmanın geleneksel hale getirileceğini söyledi. Programda konuşma yapan yarışmanın Danışmanı ve Jüri Başkanı Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Namaz ise kısa film yönetmenlerinin sanatsal çalışmalarında komşuluk temasını ele aldıklarını ve tüm yönetmenlerin böylesine önemli bir temayı ele aldığı için kazananın 97 filmin yönetmeni olduğunu ifade etti.

Ödül töreninin; Kanal Fırat, Kanal 23 ve Kanal E televizyon kanallarından da canlı olarak yayınlandığı yarışmada dereceye giren filmlerin yönetmenlerine hediye çekleri ve plaketleri takdim edildi. Ayrıca günün anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla ağaç sertifikasının da verildiği akşamda, projede emeği geçenlere sertifika tabloları sunuldu. Yarışmada emek verenler adına teşekkür belgesi HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş tarafından Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi C. Sinan Altundağ’a verildi.

Yarışmada derece giren yönetmenler ve filmleri:

1.Birincilik Ödülü – İnsan (Yönetmen: Hasan İNCE)
2. İkincilik Ödülü – Benim Komşum (Yönetmen: Abdulalim BEKKUR)
3. Üçüncülük Ödülü – Nalan (Yönetmen: Sinan BAL & Özkan NAROĞLU)
4. Jüri Özel Ödülü – Zeytin Çekirdeği (Yönetmen: Çetin ÖNCÜ)
5. Mansiyon Ödülü – Yeryüzü Garipleri (Yönetmen: Murat KILIÇ)
6. Mansiyon Ödülü – Komşuluk Teyze (Yönetmen: Yusuf ÖZTÜRK)
7. Mansiyon Ödülü – Şeker Gıda (Yönetmen: Ferman NARİN)

Kaynak: www.komsulukkisafilm.com