Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi

0
348

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Malatya Sanat Sokağı’nın orta kısmında yer alan fotoğraf makinesi müzesi geçmişten günümüze kadar ulaşan çeşitli fotoğraf makineleri ve aksesuarlarının sergilenmesi ile oldukça dikkat çekiyor. Girişlerin ücretsiz olduğu müzede çeşitli fotoğraf makinelerinin yer aldığı ikinci katta bulunuyor.

“Her fotoğraf geçmişi geleceğe taşır”

Müze’de 1876 yılından günümüze kadar ulaşan 2 bin 23 fotoğraf makinesi ve 3 bini aşın aksesuar yer alıyor. Filmli, dijital ve körüklü fotoğraf makinelerinin bulunduğu Müze içerisinde yer alan makineler tarihinde birçok anı ölümsüzleştirmesi sebebi ile oldukça kıymetli konumdalar.

Dijital makinelerden en eski ahşap makinelere kadar Müze’nin içerisinde bulunan tüm cihazlar, çalışır durumda sergileniyor. Farklı ülkelerden farklı modeller sergilenen Müze’deki cihaz ve aksesuarların tamamı 30 yılda toparlandığı belirtiliyor.

Dünyanın değişik noktalarında farklı zamanlarda birbirinden bağımsız amaçlar için üretilen makinelerin sergilendiği müzede özel amaçlı fotoğraf makinelerinden, su altı makinelerine, çocuklar için tasarlanan makinelerden sinema gösterim salonuna kadar farklı kategorilerde bölümler bulunuyor.

Müze her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.