Netflix’te yeni bir tarz: Léa’nın 7 Yaşamı

0
1201

Yazı: Emre Alperen Borazan

Netflix’in yeni yapımlarından olan The 7 Lives Of Lea (Lea’nın 7 Yaşamı), diziseverler tarafından oldukça beğenildi. Fransız yapımı dizide Lea karakterini Raika Hazanavicius canlandırıyor. Dizinin başında Lea genç bir adama ait insan kalıntılarına rastlar ve gözlerini 90’lı yıllarda açar. Bu gizemli ölümlü engellemeye çalışırken farklı bedenlerde uyanmaya başlar.

Bu değerlendirme spoiler (bir eserin konusu veya detayları hakkında bilgi veren; eser okunmadan, dinlenmeden veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda alıcının eser ile ilgili düşüncelerini veya alacağı hazzı etkileyebilecek açıklama veya ipucu) içermektedir.

2021 yılında sıradan bir lise öğrencisi olan Lea, arkadaşları ile vakit geçirdiği bir partide nehir kenarında bulduğu bir bileklik ve otuz yıl önce ortadan kaybolan genç İsmail’in cesedine rastlar. Artık Lea, her gece uyduğunda geçmişe gitmeye başlar. İlk başlarda neler olduğunu anlayamayan genç kız olayların farkına varmaya başlar. Bulduğu cesedin sahibine duyduğu yoğun hisler nedeni ile onu kurtarmak ister. Zamanda yolculuğu ve İsmail’in ileride yaşıyor olması için çözmesi gerekenleri adım adım çözmeye çalışan Lea, yaşadıklarını en yakın arkadaşı Romane’e anlatır. İlk etapta olayları anlattığı hiç kimse Lea’ye inanmamaktadır.

İsmail’in bedeninde iken gömdüğü defteri gelecekte ortaya çıkarması ile işler karışır ve ailesi Lea’den her şeyi gizlemeye başlar. Pierre’nin bedenine geçen Lea, o sırada çekilen videolarda Romane’e seslenmesi ile kendine inandırmayı başarmıştır. Olayları Romane ile birlikte açığa çıkarmaya başlayan Lea ya varoluşundan vazgeçip İsmail’i kurtaracak ya da varlığı ile İsmail’in ölümünü kabullenecektir.

Müzik festivalinin yapıldığı son gün yeniden İsmail’in bedeninde uyanan Lea, hayatta kalmak için elinden geleni yapmaktadır. Son saatlerinde İsmail’in defterinde ona bir mektup bırakan Lea kendini İsmail için feda etmeye razı olmuştur; tarih artık yeniden 90’lı yıllar olarak yaşanacaktır.

Sabah uyandığında hiçbir şeyden haberi olmayan İsmail mektubu okur ve bunun bir şaka olduğunu düşünür lakin olanları anlaması çok geç olmayacaktır…

Dizi hâlihazırda 1 sezon olarak yayınlanmış durumda, bölümler ise ortalama 40 ila 50 dakika arasında değişmekte. 2’inci sezonun yayın tarihi ise henüz netleşmedi.