Orman yangınlarıyla mücadele için “Orman Benim” kampanyası başlatıldı

0
9

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışma yürütüyor. Bu çerçevede orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi.

Düzenlenen programa Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Elazığ Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, kurum müdürleri, akademisyenler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsü ormanlık alanında yürütülen kampanya ile ilk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin de katılımıyla tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin yanı başındaki yanıcı maddelerin azaltılması ve çöplerin temizlenmesiyle orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması anlatıldı.

Programda ayrıca protokol üyeleri ile öğrenciler hep birlikte ormanlık alanda çöp temizliği yaptı.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü