Prof. Dr. Kazım Şahin, TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde aralarında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin’in de yer aldığı akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

Gerçekleştirilen ödül törenine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da davetli olarak katıldı.

Sağlık Bilimleri alanında,  “Kronik hastalıklar (kanser, metobolik sendrom, obezite vb.) ve çevresel stres faktörleri alanında korunma ve tedavi stratejilerinin belirlenmesi; moleküler beslenme ile beslenme alanında yeni ürünlerin geliştirilmesi ve biyoteknoloji uygulamaları fitokimyasalların doğru ve etkin kullanımı konularında; uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarından ötürü Prof. Dr. Kazım Şahin’e Bilim Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.