Rektör Göktaş’tan “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” mesajı

0
40

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

15 Temmuz, milletimizin cesaret ve şecaatini bir kez daha ortaya koyması açısından oldukça önemlidir. FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe ve işgal girişimi, tarihimizin en kanlı ve en alçak kalkışması olup, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağduyusu ve milletimizin fedakârlığı, cesareti ve mücadelesi sonucunda amacına ulaşamadan engellenmiştir. 

15 Temmuz’da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birleşerek tek vücut olan halkımız, halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi gözünü kırpmadan tüm fertleriyle canı pahasına tek yürek olarak savaşmış olan milletimiz millî iradesine asla pranga vurulamayacağını bütün dünyaya göstermiş ve vatan söz konusu olduğunda; nasıl birlik ve beraberlik içinde ‘tek yumruk’ olabileceğimizi 15 Temmuz 2016’da bir kez daha ispat etmiştir.   

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde bayrağımız, vatanımız, milli irademiz ve devletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”  

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü