Rektör Göktaş’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü mesajı

0
226

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “18 Mart Çanakkale Zaferi”nin 107. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Verdiğimiz şehitlerin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.

 Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan (cc) rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Fırat Üniversitesinde “Çanakkale Menüsü” sunuldu

Öte yandan Fırat Üniversitesi Rektörlüğü “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla atalarımızı anmak ve o günleri hatırlamak amacıyla “Çanakkale Savaşı” sırasında yemek listesinde yer alan; yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı öğrencilere ve personele ücretsiz olarak dağıtıldı.

Üniversite Evi’ndeki yemeğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü