Rektör Göktaş’tan  “21 Mart Nevruz Bayramı” kutlama mesajı

0
93

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş,  “21 Mart Nevruz Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

”Nevruz, sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi evrensel değerlerin gelişmesine katkıda bulunarak, baharın gelişi ile birlikte yaşama sevincini ve tabiatın dirilişini temsil etmektedir.

Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı; içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa ve kardeşliğe verilen önemin en güzel sembollerinden olmuştur. Millî birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama isteğinin güçlenmesi ve dayanışmanın sağlanmasında da önemli yer tutan Nevruz’un, amacına ve anlamına uygun olarak, barış iklimi ve kardeşlik hukuku içinde kutlanması, millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; baharın güzelliğini ve canlılığını hissettiğimiz, bir bayram havasında karşıladığımız Nevruz’un, toplumsal birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, yaşama sevincimizin artmasına sevgi, dostluk ve barış getirmesine vesile olmasını diliyor, Türk dünyasının ve saygıdeğer halkımızın Nevruz’unu en içten duygularımla kutluyorum.”

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü