FÜ Veteriner Fakültesinin kuruluşunun 50’inci yıldönümü kutlanıyor

0
192

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinin ”50. Kuruluş Yıldönümü’’ etkinlikleri kapsamında fakülte önüne çınar ağacı dikildi. 

Düzenlenen ağaç dikim etkinliğine; Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rişvanlı, Prof. Dr. Ömer Kızıl ile ”50. Kuruluş Yıldönümü” Etkinlikleri Düzenleme Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özen katıldı.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinin 7 Kasım 1970 yılında kurulduğunu belirterek, fakültenin bu yıl ”50’inci yaş günü”nü kutladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Çalıcıoğlu; “Veteriner Fakültemiz, Cumhuriyet tarihinin ilk veteriner fakültesidir. 50’inci yıl o yüzden bizim için çok daha anlamlı. 50’inci yıl içerisinde fakültemiz 4 bin 603 öğrenci mezun vermiştir. Mezunlarımız ülkemizin hayvancılığının gelişmesinde önemli görev ve sorumluluklar almıştır. Bu münasebetle fakültemizin 50’inci. kuruluş yıldönümünü görkemli bir kutlama şeklinde yapmak isterdik. Fakat ülkemizde ve dünyada baş gösteren pandemi dolayısıyla etkinliklerimizi sosyal medya üzerinden yapacağız. Bugünde sosyal mesafe kurallarına riayet ederek fakültemiz önüne 50’inci yılın her bir yılına ait 5 adet çınar ağacı dikiyoruz. Bunlar sembolik ağaçlar olacak. Bu vesile ile fakültemizin 50’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler