Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

0
35

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.    

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

Milli ve manevi değerlerimiz ile kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasını sağlayan öğretmenlerimiz, toplumun en fedakâr ve saygın yapı taşlarıdır.

Öğretmenlerimiz tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de kültürel ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunan, kendine güvenen, sahip olduğu bilgiyi insanlığın yararı için kullanan nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’nin bağımsızlığını savunacak, fikir, kültür, sanat ve bilim alanlarında ülkemizi temsil edecek gençleri yetiştiren öğretmenlerimizin emekleri paha biçilemez. Her geçen gün büyüyen öğretmen ordusuna yeni neferler yetiştiren üniversitelerin de bu başarılardaki payı yadsınamaz.

Nitekim “Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere yönelik: “Cumhuriyet fikren, ilmen, bedenen, kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekle yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem’’ sözü bu mesleğin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gelecek nesillerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin ve akademisyenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü