Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’tan Ramazan Ayı mesajı

0
11

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ramazan Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Büyük bir özlemle beklediğimiz rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı; gönülleri birbirine bağlayan, şefkat ve merhametin üst düzeyde olduğu, ruhların oruçla sükûn bulduğu, yorulan gönüllerin inşirah bulduğu, manevi yükselişin en yoğun olduğu terbiye ayı ve diğer bir manada insanın hasat mevsimidir.

Manevi huzuru bulduğumuz Ramazan ayının ruhu ile kardeşlik duygularını asırlar boyunca en iyi şekilde yaşamış, insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktaran bir milletin mensupları olarak, maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı bu ayda halkımızın ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak, onlarla dayanışma içerisinde olacaklarına inanıyorum.  

Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini, bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; kıymetli Fırat Üniversitesi ailesinin, Elazığlı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü