Rektör Prof. Dr. Göktaş, görev sürecinde yapılan çalışmaları anlattı

0
23

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını ağırladı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Göktaş, görev sürecinde üniversitede yapılan ve devam eden çalışmaları değerlendirdi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ’da görev yapan yerel ve ulusal gazetecileri Üniversitede ağırladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, cemiyet ve dernek başkanları, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri, ulusal ve yerel medya temsilcileri ve medya çalışanları katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, gazetecilik mesleğinin önemine değinerek “Oldukça önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu çerçevede Üniversitemize de sunmuş olduğunuz katkıları memnuniyetle takip ediyoruz. Üniversitemizdeki çalışmaların, başarıların duyurulması ve Üniversitemizin tanıtımı noktasında sağlamış olduğunuz katkılar nedeniyle teşekkür ederim” dedi. Konuşmasının devamında görev süreci içerisinde Üniversite genelinde yapılan ve öne çıkan çalışmalara değinen Rektör Prof. Dr. Göktaş, Üniversitenin son yıllarda almış olduğu önemli başarılara dikkat çekti.

Fırat Üniversitesi’nin Türkiye’deki 208 Üniversite arasından Araştırma Üniversitesi seçildiğini belirten Rektör Göktaş, “Saygın birçok araştırma kuruluşunun açıkladığı sıralamalarda Üniversitemiz çok iyi bir yerde. Bu sıralamaları kamuoyuyla paylaşıyoruz. İlk 10’a girdiğimiz sıralamalar var. Sağladığımız bu başarıları kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Devletimizin özel statü ve misyonlar verdiği, görevlendirdiği özel bir üniversiteyiz. Bütün gayretimiz bunun süreklilik arz etmesidir. Bu sistemde üniversitemiz öyle bir noktaya geldi ki devletimiz Fırat Üniversitesi ile övünüyor. ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerle mücadele eder hale geldik. Devlet büyüklerimiz birçok toplantıda Üniversitemizi örnek gösteriyor. Fırat Üniversitesi’ni takip edin, nasıl başardıklarına, nasıl çalıştıklarına bakın diye örnek veriliyor. Devlet büyüklerimizin övgüsünü ve takdirini topluyoruz” ifadelerini kullandı.

Görev süresi içerisinde Elazığ’a 12 Milyar TL’lik yatırım kazandırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Göktaş, “Üniversitemize son teknolojiye sahip makine ve cihazlar kazandırmanın yanı sıra inşaat çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Görev süreci içerisinde Üniversitemize 12 Milyar TL’lik yatırım kazandırdık. Hastane binamız başladığında bu rakam ne kadara çıkar şuan bilmiyoruz ama şu anlık 12 milyarlık yatırımı ilimize kazandırdık. Bu yatırımlar bittiğinde üniversitemiz daha da değerlenecek. Her alanda yatırımlarımız oldu. Üniversitemize Bilişim ve Ar-Ge Merkezi kuruyoruz. Bu merkezimiz Türkiye’de örnek başka bir yerde olmayan bir merkez olacak. İnşallah önümüzdeki yaz aylarında bitecek. Yazılım ve Bilişim alanında üst düzey araştırmaların yapılacağı bir merkez haline gelecek. Bir büyük, iki de küçük amfiden oluşacak aynı zamanda kongre merkezi olarak da kullanılacak bir ‘Merkezi Amfi Binası’ yapacağız. Kongre merkezi ihtiyacımızı karşılayacak bu binamızın inşaat çalışmaları bu yıl başlayacak. Harput Yerleşkesi içerisinde yaptığımız İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kaba inşaatı tamamlandı. Tamamen bittiğinde de fakültemizi o kampüsümüze taşıyarak Harput Yerleşkemizi daha canlı bir hale getireceğiz” dedi.

Öğrenci, akademisyen ve personellerle birlikte 50 bin nüfuslu bir camia olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Türkiye’nin tüm illerinden öğrencilerimiz var. Edirne’den Kars’a 81 ilimizin öğrencilerine Üniversitemizde eğitim veriyoruz. Bununla birlikte Dünyanın çok sayıda ülkesinde de öğrencimiz Fırat Üniversitesi’ni tercih ediyor. 1.953 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Zimbabve, Rusya, Hollanda’dan diğer pek çok ülkeden öğrencilerimiz var. Yurt dışından ve il dışından gelen öğrencilerimiz kültürümüzü şehrimizi tanıtan insanlar, dolayısıyla onlara ailemiz gibi davranmalı misafirperverliğimizi göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi’ne yeni lojmanların kazandırılacağını da belirten Prof. Dr. Göktaş, “Depremler nedeniyle ağır hasar alan lojmanlarımız var. Yeni lojmanlar yapacağız. Ama bu lojmanları öğrencilerimizin kullanımına açacağız. Özellikle yabancı uyruklu öğrencilerimiz zaman zaman barınma sorunu yaşıyor. O öğrencilerimizi bu lojmanlarda ağırlayacağız. Kendilerine yer buluncaya kadar bizim lojmanlarımızda kalacaklar. Öğrencilerimizin güvenli ortamlarda barınmalarını önemsiyoruz. Lojmanlarımız yapılıp tamamlandığında öğrencilerimizin barınma imkanına sunacağız” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Hastanesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili sürecin devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “yeni hastane binamız şehrimize ciddi anlamda değer katacak. Mevcut binamız yaklaşık 40 yılı aşkın hizmet veren bir bina. Hem Elazığ hem de Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tadilat çalışmalarını gerçekleştirdik. Ancak hastane binamızın bir bölümü ömrünü doldurmak üzere. Bu nedenle yeni bir binaya ihtiyacımız var. 800 yatak kapasiteli deprem izolatörünün de olacağı yeni binamızın inşaat çalışmalarına başlandığında 2027 yılında şehrimize ve ülkemize hizmet vermesini planlıyoruz. 150’i dönümü kapalı olmak üzere yaklaşık 200 dönüme ihtiyaç duyduğumuz hastane binasının yeriyle ilgili de il yöneticilerimizle ortak hareket ediyoruz” dedi.

Konuşmasında hayırseverlere de seslenen FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bazı fakülte binalarının çok eski olduğunu bunların yenilenmesi gerektiğini ve sosyal alanlara da ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek aslında diğer illerde olduğu gibi hayırseverlerden bu binaların yapımında destek beklediklerini söyledi.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü