“Tarihten Günümüze Darbeler ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu konferans düzenlendi

0
45

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Tarihten Günümüze Darbeler ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, tarihsel süreçten günümüze darbe ve darbe girişimleri hakkında çeşitli bilgiler vererek, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Arslantaş, “15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi kahraman halk, ordu içinde darbecilerle savaşan kahraman askerler ve kahraman emniyet güçlerinin direnişi sonrasında başarısız darbe girişimi olarak şüphesiz Türkiye’de hafızalardan uzun yıllar silinmeyecek bir iz bırakmıştır. Ancak bu darbe girişiminin özellikle sivil bir tepki ve direnişle bastırılması unutulmayacak bir öneme sahiptir. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi Cumhuriyet tarihinde halkın sokaklara dökülerek darbeyi önlediği bir girişim olarak tarih sahnesindeki yerini alacaktır.” dedi.

Konferans sonunda Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ile FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yüksel Arslantaş’a teşekkür plaketi takdim ettiler.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü