Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir FÜ’de gençlerle buluştu

0
44

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Fırat Üniversitesinde gençlerle buluştu ve Türkiye’nin savunma sanayi ve havacılıkta son yıllarda elde ettiği başarıları anlattı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Türkiye’nin savunma sanayi ve havacılıkta son yıllarda önemli başarılar elde ettiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Demir, Savunma sanayi ve havacılıkta son 1 ayda önemli yol kat edildiğini belirterek, “ TCG Anadolu gemisini sadece bir gemi yapmaktan çıkarttık üzerine SİHA’ların konulacağı bir gemi yaptık. İnşallah HÜRJET’i de onun üstünden kaldıracağız. Bu yolculuk durmadan devam edecek. Anadolu Gemisi’nden sonra, ZAHA’mızı, Zırhlı Amfibi Hücum aracımızı çıkarttık. İnsansız Deniz araçlarımızı çeşitlendirdik. İlk defa torpido atışını yaptık. İmece uydumuzu uzaya gönderdik. İmece’nin yanında KILIÇSAT’ı uzaya gönderdik. Kızılelma’nın çeşitli uçuşlarına devam ettik. TUSAŞ’ımızın hedef uçağı seyir füzesi haline geldi ve arkasından ANKA-3 HÜRJET’imizi uçurduk. Bunların hepsini bir aya sığdırdık” dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ise, Türkiye’nin teknoloji açısından devrim yaptığını belirterek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin çalışmalarından bahsetti.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, son dönemde savunma sanayi ile ilgili yapılan çalışmaların büyük bir hız kazandığını, dışa bağımlılığın azaltılarak yerli ve milli teknolojilerle tam bağımsızlık yolunda önemli başarılar elde edildiğini belirterek, bu başarıların baş mimarlarından biri olan Savunma Sanayi Başkanı sn. Prof. Dr. İsmail Demir’i FÜ’de öğrencilerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu, çalışmalarından ve katkılarından dolayı kendisine ve üniversitemizi ziyaret eden heyetine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü