Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Elazığ İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa “Son Dönemde Türkiye’de Din Eğitimi, Öğretimi ve Hizmetlerindeki Gelişmeler” konulu konferans düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, STK temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

FÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir konuşmasında, geçmişten günümüze Türkiye’de ilahiyat fakültelerindeki öğrenci sayılarının istatistiklerini paylaştı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ise Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in örnek yaşantısı, gençlere verdiği değer ve temel dini esaslar konularında çeşitli bilgiler verdi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü