TEKNOFEST Karadeniz’de Fırat Üniversitesi standı ilgi gördü

0
97

Samsun’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

Teknoloji meraklılarının yoğun ilgisinin yanı sıra, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret edilen Fırat Üniversitesi standında katılımcılar, Fırat Üniversitesinde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldılar.

Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Teknoloji Geliştiren Türkiye hedefiyle Samsun Çarşamba Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, öğretim üyeleri ve yarışmaya katılan öğrenciler katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın da ziyaret ettiği Fırat Üniversitesi standına gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’in ilk gününde öğrenci ve öğretim üyelerimizden oluşan takımlarımızın açtığı üniversite standımız teknoloji meraklıları tarafından büyük bir ilgiyle ziyaret edildi ve proje takımlarımız gelen misafirlere projeler hakkında bilgiler verdiler. TEKNOFEST Karadeniz’de öğrencilerimizin de içerisinde yer aldığı İpek Yolu Roket Takımı, Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisi’nde “Türkiye 3.’lüğü Ödülü” ile ‘En İyi Sunum Ödülü’ kazandılar. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü