TÜBİTAK afet bölgelerindeki Araştırmacılar için uygulamalı proje önerisi hazırlama eğitimi düzenlendi

0
42

Fırat Üniversitesi TÜBİTAK BİDEB 2237- B Afet Bölgelerindeki Araştırmacılar için Çok Disiplinli ve Üniversite- Sanayi İşbirliğine Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi düzenlendi.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim programına, FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Engin Avcı, FÜ ve Deprem bölgelerindeki Üniversitelerden öğretim elemanları katıldı.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Engin Avcı, düzenlenen eğitim programının amacının, afet bölgesi içerisinde yer alan 11 ildeki üniversitedeki araştırmacıların bir araya gelerek bilgi, birikim ve tecrübelerini işbirliği içerisinde projeye dönüştürmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise, 6 Şubat depreminden sonra etkilenen 11 ilde hem kurumlar, hem vatandaşlar aynı zamanda da üniversite sanayi işbirliği ve ticaretle ilgili ciddi problemler meydana geldiğini ifade ederek, devletimizin ve milletimizin bu konuda üzerini düşeni yaptığını hatırlattı.

Deprem bölgesindeki illerin biran önce kalkınması için üniversitelere çok büyük görevler düştüğünü belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, bir ilin gelişmesi ve değişmesi için üniversitelerin önemli bir rol oynadığını, yapılan TÜBİTAK projeleri ile maddi katkılar sağlanarak üniversite-sanayi işbirliklerinin öneminin artacağına dikkat çekti.

3 gün süren eğitimlerde; Prof. Dr. Engin Avcı, Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel, Prof. Dr. Muhammed Fatih Talu, Prof. Dr. Abdullah Özen, Doç. Dr. Gonca Özmen Koca ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Santur, afet bölgelerindeki araştırmacılar için eğitim verdiler.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü