FÜ’de “ Kadın Hakları ve Kadına Şiddet” konulu konferans düzenlendi

Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fırat Üniversitesi Genç Kızılay Kulübü tarafından ortaklaşa “Kadın Hakları ve Kadına Şiddet” konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; FÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Genç Kızılay Danışman Öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Demirel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Genç Kızılay Danışman Öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Eröksüz, düzenlenen bu tür konferansların toplumsal farkındalık oluşturma noktasında önemli olduğunu belirtti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Handan Karakaya, Toplumsal Cinsiyet, Göç, Kadın Yoksulluğu ve Kadına Şiddet konularında çeşitli bilgiler verdi.