Türkiye’de tek zürafa iskeleti Fırat Üniversitesi Anatomi Müzesi’nde yer alıyor

0
376

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 42 yıl önce veteriner hekim adaylarının eğitimi amacı ile kurulan Anatomi Müzesi, 50’den fazla hayvan iskeleti ve kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Müze, Türkiye’de resmi nitelikte kurulan ilk anatomi müzesi olan Ankara Veteriner Anatomi Müzesi (AVAM) Ankara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından 2013 yılında oluşturulmuş. Müze içerisinde bilimsel ve tarihi değeri olan örneklerin uzun yıllar korunması ve sergilenmesi amaçlanmakta. Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulan müzede Türkiye’de tek olan zürafa iskeleti de sergilenmekte.

Müze, öğretim üyeleri ve öğrencilerin destekleri ile 50’den fazla hayvan türünü bünyesinde barındırıyor. Hayvanların anatomik yapılarını öğrencilerin eğitiminde kullanmak üzere sunan fakülte müzesinde bulunan zürafa iskeleti, Türkiye’de tek olma unvanının yanı sıra 5 buçuk metre uzunluğunda olması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Müze, Fırat Üniversitesinde eğitim alan öğrencilerin yanı sıra tüm ziyaretçilerine de kapılarını herhangi bir ücret talep edilmeksizin 09.00 ile 17.00 arasında açık tutuyor.