Üniversiteler Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu toplantısı FÜ ev sahipliğinde yapıldı

0
120

Kısa adı AYMEP olan, Üniversiteler Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu 3. Toplantısı Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesini temsilen Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi (YABEM) Müdürü Prof. Dr. Kürşat Esat Alyamaç, 3. AYMEP toplantısına katıldı.

22.12.2021 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, AFAD tarafından yapılan ve FÜ Rektörü Prof.Dr.Fahrettin Göktaş’ın da katıldığı ve 39 üniversitenin 42 adet Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Ankara Gölbaşı’nda bir değerlendirme toplantısı düzenlenmişti. Daha sonra 17.05.2022 tarihinde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer başkanlığında 35 üniversitenin 37 adet Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü ile AFAD Başkanlık yerleşkesinde yapılan değerlendirme toplantısında AYMEP Türkiye’nin en büyük akademik platformu olarak kurulmuş ve bir sonraki toplantının AFAD koordinasyonunda Elazığ’da Fırat Üniversitesi yerleşkesinde yapılmasına karar verilmişti.

28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde Fırat Üniversitesinde yapılan AYMEP toplantısında beş adet çalışma teması belirlenerek, alt komisyonlar oluşturulmuş ve AYMEP kapsamında yapılacak çalışmalar ile ilgili önemli kararlar alındı.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü