13. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali başladı

0
217

Haber ve Fotoğraf: Şirvan Çil

13. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali Elazığ’da yapılan açılış galası ile başladı. 

Festivalin açılış galası, bu yıl Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Kasım’da Elazığ‘a gelişinin 80’inci yıl dönümünde yapıldı. Gala, İstiklâl Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Festivalin galasına Vali Ömer Toroman, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, oyuncular, yönetmenler ve davetliler katıldı.

Elazığ Kültür Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, festivalin pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamadığını, bu yıl ise hem Elazığlılar hem de öğrenciler için 5 günlük bir program hazırladıklarını belirtti. Kara ayrıca KYK yurtlarında kalanlar öğrenciler için ilk kez film gösterimi düzenleneceğini belirtti.

Galada Vali Ömer Toroman, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun konuşmalarının ardından çayda çıra halk oyunu gösterisi sergilendi. Gecede ayrıca Çaydaçıra Film Festivali’nin 13 yıllık serüvenin ve Elazığ’ın tanıtıldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Festivalin açılış galasında Oyuncu Sezer Güvenirgil ve Yönetmen Mesut Uçakan’a onur ödülü verilirken galaya; Serdar Akar, Serap Gedik, Rasuhi Caner Ural, Serap Ogan Eren, Sefa Zengin, Özlem Arzu Savaş, Sezer Güvenirgil gibi ünlü isimler de katıldı.