Balakgazi Parkı ve Harput Cam Seyir Terası projesinde sona doğru

0
1533

Tarihi kimliğiyle önemli bir turizm potansiyeline sahip Harput’ta, Balakgazi Parkı önünde kayalıklar üzerine inşa edilen cam seyir terasında çalışmalar hızla ilerliyor.

Bu kapsamda beton zemin çalışmaları, çelik konstrüksiyon işlemleri, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı proje hizmete sunulduktan sonra Harput’a farklı bir cazibe kazandıracak.

Süs ve çalı grubu bitkileri açısından zengin olan proje, sosyal donatı alanlarıyla da dikkat çekiyor.

Kameriyeleriyle, dekoratif oturma birimleri ve gezinti yolarıyla donatılan alanın zemini ise Elazığ’a özgü Bazalt ve krem taşlarla kaplanmış durumda.

Alanda ayrıca onyx mermerle çevrelenmiş kademeli süs havuzunun yapım çalışmalarını tamamlayan ekipler, kauçuk malzeme seriminin yapıldığı farklı bir alanı ise oyun oynamaları için çocuklara ayırdı.

Projenin etrafına örülen taş duvarın üzerini patlatma körpe taş ile kaplayan ekipler, dekoratif aydınlatma çalışmalarının tamamını bitirmiş durumda. Özellikle havuzların etrafını ve cam seyir terasının içerisini gece aydınlatması ile donatan ekipler gündüz ayrı gece ise apayrı bir görünümle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Otopark Düzenlemesi Devam Ediyor

Özellikle yaz aylarında sunduğu serin hava ve eşsiz manzarayla il dışından gelen ziyaretçilerin buluşma noktası olan tarihi mekânda, vatandaşların araç park etme sıkıntısı yaşamaması için ayrılan otopark alanının peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Elazığ Belediyesi