Bir azmin öyküsü…

0
1064

Haber: Hasan Can Mak
Fotoğraf: Arş. Gör. Erhan Kılıç

Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ederek büyüyen Adem Aydın hayallerinin peşinden koşuyor.

Çemişgezek İlçesine bağlı Sarıbalta Köyü’nde doğup büyüyen Adem Aydın, hayali olan savcılık mesleği için hem okuyor hem de yaz tatillerinde çobanlık yapıyor.

Büyük bir başarı göstererek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanıp ailesini gururlandırdığı için büyük mutluluk duyduğunu belirten Adem Aydın; “Ailemle birlikte köyümüzde tarım ve hayvancılık ile uğraşıyoruz. Çocukluğumdan beri bu işlerde aileme yardım ediyorum. Yaptığımız işlerin çok zor olması ve yıl boyu çok emek istemesine rağmen aileme işlerde yardımcı olurken aynı zamanda hayalimdeki savcılık mesleği için eğitim hayatımdaki gereken özeni göstermeye daima gayret ettim. İlkokul ve ortaokul eğitimimi köyümüzde bulunan okulda tamamladım. Hem hayvanlarımızla ilgilendim hem de eğitimimle ilgilendim bu zamanlarda. Yeri geldiğinde okuldan çıkar çıkmaz hayvanlarla ilgilenmeye gittiğim de oldu. Lise dönemindeyken hafta sonu tatilleri, yarıyıl ve yaz tatillerinde yine köye gelerek ailemin yanında işlerimizle uğraştım” dedi.

“Hayvanlarımızı otlatırken ders çalıştım”

Geçimlerini sağlayabilmek için ailesine yardım edip aynı zamanda sınava da hazırlanan Adem, “Üniversite olarak istediğim yerin çok yüksek bir puan ile öğrenci almasından dolayı benim de bunun için çok çalışmam gerekiyordu. Bu yüzden köyde olduğum dönemlerde bu açığı kapatmak için boş kalan vakitlerimde ders çalışırken, yeri geldiğinde kitaplarımı yanımda götürüp hayvanlarımızı otlatırken ders çalıştığım zamanlar da olmaktaydı. Yaptığımız işin çok emek isteyen bir iş olması sebebiyle çok zorlansam dahi kendime olan güvenim ve kazanma isteğimle okuldan hiç uzaklaşmadım” diyerek hayallerinin peşinden nasıl gittiğini belirtti.

“Ailem bana her zaman destek oldu”

Başarısında ailesinin de desteği olduğunu vurgulayan Adem; “Ailem ve yakın çevremde bana her zaman bu konuda destek olup, bana olan inançlarını ifade ederek derslerime çalışmam konusuna bana çok büyük motivasyon sağlamışlardır. Üniversite sınavına girdiğim sene beklediğim sıralamayı yaparak yaptığım tercihlerle şu an halâ devam ettiğim çocukluk hayalim olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleştim. Bana göre hedefleri kazanmadaki en büyük etkenlerin başında insanın ne koşulda olursa olsun hiçbir zaman hedeflerinden ve hayallerinden vazgeçmemesi, bir yolunu bulup onlara ulaşması gerektiğidir. Eğer bir insan bir şeyi başaracağına yürekten inanıp ve o başarıya ulaşmak için elinden geleni yaptığı sürece hiçbir şey onun hayallerine ulaşmasına engel olamayacaktır. Bunun yanında bu süreçte en çok ihtiyacım olan desteği bana sağlayan özellikle annem ve babamın bana olan inancı ve desteği beni her zaman motive etmiş ve daha çok hırslandırmıştır. Onların bana olan inancı ve desteği hala ilk gün ki gibi devam etmektedir. Şimdi ise en kısa zamanda fakültemi başarıyla bitirip hayalim olan mesleğe bir an önce başlamayı ve bana her konuda destek olan başta annem ve babam ile sevdiklerimi daha fazla gururlandırarak bana vermiş oldukları emeklerin boşa gitmediğini göstermek istiyorum.” dedi.