Çevrim içi ortamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikler

0
305

Bugüne kadar gerçekleştirdiği sanat etkinlikleriyle 4 milyondan fazla seyirciye ulaşan İş Sanat, bu kez de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir program hazırladı. Bayrama özel etkinlikler yarın internet sitesi üzerinden ücretsiz erişime açılıyor.

Çocuklar için İş Bankası Kumbara Fon iş birliğinde hazırlanan özel etkinliklerde, Semaver Kumpanya’nın kukla oyunu Nasrettin Hoca, müzikli oyun Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti ve Keloğlan masalı yer alıyor. Bunların yanı sıra çocuk atölyelerinin de bulunduğu program hafta sonu boyunca İş Sanat’ın Youtube kanalı ve internet sitesinde ücretsiz erişime açık olacak.

Türk kültürünün önemli isimlerinden Nasrettin Hoca’nın hikâyesi, kukla tiyatrosu olarak Semaver Kumpanya oyuncuları tarafından sahneye taşınıyor. Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan ve Meddah karakterini canlandıran Uğur Senkeri’nin yer aldığı kukla gösterisi, 23 Nisan saat 11.00’de çocuklarla buluşacak.

Opera ve müzikallerden oluşan, Murat Göksu tarafından hayata geçirilen müzikli çocuk oyunu Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti ise saat 13.00’te yayımda olacak. Oyunun kadrosunda Nazlı Deniz Süren, Deniz Likos, Ahmet Baykara, Zafer Erdaş, Gökhan Ürben ve piyanist Ece Göksu yer alıyor.

Lerzan Pamir tarafından yönetilen Keloğlan masalı ise saat 15.00’te yayımda olacak. Masalı Aslı Tandoğan, Anıl Altınöz ve Mert Aydın canlandıracak.

24 Nisan Cumartesi günü ise Evimizin Kasası İş Bankası Kumbarası başlıklı sanal sergi ile ilköğretim öğrencileri için çevrim içi bir kumbara atölyesi düzenlenecek. Sergi gezisi ile başlayan videoda çocuklar, İş Bankası kumbarasının tarihi, tasarrufun önemi, kumbara içerikli reklam çalışmaları ve dijital kumbara hakkında bilgi edinecekler.

Çocuklar Evde Kumbara Yapalım başlıklı sergi sonunda kendi kumbaralarını yapacaklar. 25 Nisan Pazar günü de Burcu Ural Kopan ve Gözde Eyce tarafından hazırlanan kitap ve çizim atölyesi ile İş Sanat Masal Tiyatrosu’ndan Mutluluk Sihri masalı İş Sanat’ın Youtube kanalında yayımda olacak.

Etkinlikler, yıl boyunca İş Sanat’ın Youtube kanalı ve internet sitesinden erişime açık olacak.

Kaynak:https://www.issanat.com.tr/