Elazığ Belediyesinden “maske ve eldivenlerinizi yere atmayın” uyarısı

0
103

Pandemi ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda önlemlerini artırarak sürdüren Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü rutin çalışmalara ek olarak başlattığı mahalle temizliklerini her hafta düzenli olarak gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda belirlenen program dâhilinde şehrin her noktasını titizlikle temizleyen ekipler; Rızaiye Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Yeni Mahalle’de ise detaylı hijyen çalışması gerçekleştirdi. İlk olarak cadde-sokak ve parkları süpürge araçlarıyla süpüren ekipler ardından da vakumlu arazöz araçlarla bütün caddeleri yıkadı.

“Kontrollü Normalleşme” dönemine geçilmesinin ardından gün içerisinde vatandaşların daha yoğun kullanmaya başladığı otobüs durakları ile mahallelerde yer alan çeşmeler ise 80 derecelik buharlı araçlar ile yıkanarak dezenfekte edildi.

Belediyeden “maske ve eldivenlerinizi yere atmayın” uyarısı

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şehir genelinde temizlik çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettiği bu günlerde, tedbir amaçlı kullanılan maske ve eldivenlerin yere atılmaması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Salgın döneminde kullanımı yaygınlaşan maske ve eldivenlerin kullanıldıktan sonra gelişi güzel yerlere atılmasının çevre kirliliğinin yanı sıra toplum sağlığını da ciddi oranda tehdit ettiği belirtilerek, kullanılan koruyucu ekipmanların çöp kutularına atılması konusunda daha titiz davranılması rica edildi.

Kaynak: Elazığ Belediyesi