Elazığ Valisi Yırık ve Rektör Prof. Dr. Göktaş Harput Kalesi’nde incelemelerde bulundu

0
94

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, kazı, restorasyon ve tanıtım çalışmaları devam eden tarihi Harput Kalesi’nde incelemelerde bulunarak, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç’tan bilgiler aldı.

Kazı çalışmaları hakkında bilgiler veren  Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Harput Kalesi’nde 8 yıldır kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla burayı 2021 yılı içerisinde turizme açmayı planladıklarını söyledi.

2021 yılı içerisinde turizme açılması planlanıyor

Ayrıca Prof. Dr. Aytaç açıklamasına şu ifadeleri de ekledi:

“Bulunduğumuz kalenin içinde yaklaşık 7 bin metrekarelik alanın kazısı tamamlanmış olup projesi biten alan ise 2 bin 500 metrekaredir. Harput kalesi içinde yer alan Orta Mahallenin projesi tamamlanmış olup, uygulama/restorasyon aşamasına gelinmiştir. Diğer kısımların da kazı ve projeleri önümüzdeki yıllarda tamamlanarak kale içinde bir bütünlük sağlanacak. UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listede yer alan Harput ve Kalesi artık turizme kazandırılma noktasına gelmiştir. Ayrıca Harput kalesi dijital teknoloji kullanılarak arttırılmış gerçeklik projesi hazırlanmıştır. Böylelikle Harput her alanda turizme kazandırılmış olacaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.”

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü