Rektör Prof. Dr. Göktaş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

0
52

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları kaydetti:

“Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99’uncu yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurulamayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını ilan etmiştir. Tarih boyunca azmi, cesareti ve destansı kahramanlıklarıyla her zorluğun üstesinden gelmesini bilen milletimiz, yaklaşık bir asır önce özgür iradesini, ülkesini ve mukaddesatını korumak için verdiği büyük mücadeleyle şanlı bir zafer kazanıp 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmiştir.

Çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetimizin ilanı, insanımızın ufkunu genişletmiş; fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini sağlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz…’ diyerek en büyük eseri olan Cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir. Nitekim birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk ise uğruna Millî Mücadele verdiğimiz ve bizi biz yapan tüm değerlerimizi inancımıza, ecdadımıza ve aziz şehitlerimize vefanın bir gereği olarak var gücümüzle korumak ve en iyi şekilde geleceğe taşımaktır.

Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı ve bu toprakları bize yurt kılıp vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” 

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü