Fırat Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

0
35

Fırat Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine; Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Evren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, FÜ eski Rektörleri Prof. Dr. Eyüp Günay İspir, Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Prof. Dr. Hamdi Muz, Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir olan Fırat Üniversitesinin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemiz, ilimiz, öğrencilerimiz, aileleri ve bütün personelimiz için faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, konuşmasında şunları ifade etti:

“1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesi, 44 bin 35 öğrencisi, 2 bin 65 akademik personeli ve 3 bin 700 civarında idari ve destek personeli, 17 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve yirmiden fazla araştırma merkezi ile yaklaşık yarım asırdır eğitim-öğretime devam eden Türkiye’mizin en köklü üniversitelerden biri haline gelmiştir.

Üniversitemiz Aralık 2021 tarihi itibariyle ülkemizin en iyi üniversiteleri arasında yerini alarak ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanını kazanmıştır. Benzer şekilde 2020 yılında kurduğumuz Dijital Dönüşüm Merkezinin yoğun çalışmaları neticesinde üniversitemiz, 208 üniversite içinde dijital dönüşümde en iyi gelişim sağlayan 8 üniversite arasına girerek Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm projesinde pilot üniversite olarak seçilmiştir.

URAP, THE, QS, SHANGAI ve WEBOMETRICS verilerine göre üniversitemiz Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 15 ile 17. sıra aralığında, dünyada ise 800 ile 1100. sıra aralığında yer almaktadır.

Verdiğimiz eğitimin kalitesini çok önemseyen bir üniversiteyiz. Tıp, Mühendislik, Eğitim Fakültelerimiz ulusal akreditasyona, Veteriner Fakültemiz ise hem ulusal hem de uluslararası akreditasyona sahiptir. Diğer fakültelerimiz de akreditasyon süreçleri devam etmektedir.   

2023-2024 eğitim-öğretim yılının insanlığa, milletimize, bölgemize, eğitim camiasına, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Programda FÜ eski Rektörü Prof. Dr. Eyüp Günay İspir de bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini aktararak yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını temenni etti.

Program, üniversitede akademik unvan alan profesör, doçent ve Dr. öğretim üyelerine cübbelerinin giydirilmesiyle sona erdi

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü