FÜ resmi mobil uygulaması FIRAT MOBİL yayında!

Fırat Üniversitesi FIRAT MOBİL uygulaması yayına alındı.

Fırat Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi tarafından geliştirilen FIRAT MOBİL uygulaması sayesinde öğrenciler, bölümleri veya üniversitenin istedikleri herhangi bir birimi ile ilgili yayınlanan tüm güncel bilgileri anında cep telefonlarından uyarı olarak alabilecekler.

Fırat Üniversitesinde hizmet vermeye başlayan uygulama, öğrencilere bilgiye erişim açısından büyük kolaylık sağlayacak. FIRAT MOBİL uygulaması, öğrencinin yanı sıra personelin de iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla geliştirildi.

Bu uygulama, Fırat Üniversitesinin Dijital Dönüşüm Projesinin ilk ürünlerinden biri. Ortaya konulan yol haritası ile Üniversitenin tüm paydaşlarının (Öğrenci, öğretim elemanı, idari kadroları ve sektör temsilcileri) çevirim içi olarak bilgiye erişim ve talep yönetimlerinin gerçekleştirileceği bir dijital dönüşüm hedefleniyor. Bu dönüşüm projesinin başlangıç noktalarından biri FIRAT MOBİL Uygulamasıdır.

Uygulama ile;

• Haberler, Duyurular ve Etkinlikler

• Anlık Bildirimler

• Akademik ve İdari Birimler

• Yerleşkelere, Birim ve Bölümlere haritalar üzerinden erişim, yol tarifi ve yön gösterim

• Öğrenci Bilgi Sistemine erişim

• Not Görüntüleme

• Yemek Kartı Ödeme Sistemine erişim

• Akademik Takvime erişim ve Takvim uygulamalarına aktarım

Fırat Mobile uygulamasının amacı kullanıcıların ilgilendiği bölümleri ve web sitemizi tek çatı altında toplayarak Fırat Mobil üzerinden kolayca erişilmesi amaçlandı. Bu hedef doğrultusunda geliştirilen uygulama ile iş yükü azaltıldı.