Fırat Üniversitesi öğrencileri sektörle buluştu

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm Otel İşletmeciliği programı öğrencileri, uygulamalı eğitimleri kapsamında Elazığ’da konaklama hizmeti veren oteli gezerek, yetkililerden otelin işleyişi, çalışma politikası hakkında bilgiler aldılar.

FÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Fulya Gülbay, “Sektörle üniversiteyi bir araya getirebilmek; bu iş birliğini sağlamak, onları dış paydaşımız olarak benimsemek, onun haricinde öğrencilerimizi sektöre adapte edebilmek, sektörde bulunan turizm işletmelerinin esnaf, kapasite ve bunun haricinde işleyiş şekillerini görebilmek, müşterileri karşılamak, müşterileri göndermek bizim tabirimizle check-in, check-out işlemlerinin yerinde yapılması ve öğrencilerimizle burada farkındalık yaratmak ilk hedefimiz. Bunun haricinde öğrencilerimiz otellerle, sektörlerle bir araya geldiklerinde burada gayet rahatlıkla çalışabileceklerini de gözlemleyebiliyorlar. Öğrencilerimiz KPSS gibi bir imkana dahil olmadan sektördeki turizm işletmelerinde rahatlıkla iş bulabiliyorlar. Biz de buna aracı oluyoruz. Öğrencilerimizi sektörle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü