Türk Uzay Sanayii’nde kariyer olanakları

0
146

Haber ve Fotoğraf: Şirvan Çil/Zeynep Sancar

Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Güneydoğu Kariyer Fuar’ı birçok sektörden iş insanı ve öğrenciyi bir araya getirdi. Fuar’ın katılımcısı olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii de (TUSAŞ) gençlerle “Türk Uzay Sanayii’nde Kariyer ve Yaşam” başlığı altında buluştu.

TUSAŞ, stant dışında Türk Havacılık Uzay Sanayii’nde Kariyer ve Yaşam hakkında bilgilendirme ve Milli Muharip Uçak Sunumu gerçekleştirdi. Fırat Haber ekibi olarak en çok merak edilenleri sorduk.

Mezun öğrenciler için iş imkânları

Üniversitelerin havacılık ve uzay, uçak, makine, otomotiv,  elektrik  elektronik, bilgisayar, elektronik haberleşme, imalat, mekatronik, metalürji ve malzeme bölümlerinden yeni mezun olan ya da maksimum iki yıla kadar tecrübe sahibi olan mezunlar TUSAŞ’ın programlarına başvurabiliyor Programa başvuru şartlarından biri de iyi derecede İngilizce biliyor olmak.

Çalışanlar yapısal analiz, yapısal tasarım, yazılım ve uçuş bilimleri alanlarından birinde kendini geliştirip, aynı zamanda da hava aracı tasarımı süreçlerinde yer alabiliyor.

22 kadın öğrenciye kariyer yolunda yeni ufuklar

Şirketin kadınlara yönelik çalışmaları da mevcut. Bunlardan biri 22 kadın öğrencinin, 22 kadın çalışanla bir araya getirilerek, onlara kariyer yolculuklarında yeni ufuklar açmak. 6 ay süren programda; mentiler,  mentorlarıyla yaptıkları birebir mentorluk görüşmeleri ve Türk Havacılık Uzay Sanayii’nde bir günlük mesai deneyimi ile sektörü yakından tanıma fırsatı buluyor. Her yıl 8 Mart’ta başlayan programın menti başvuruları Ocak-Şubat döneminde www.vizyonergenc.com sitesi üzerinden alınıyor.