Fırat Üniversitesinde “Çılgın Deneylerle Topluluk Tanıtımı” yapıldı

0
304

Haber ve Fotoğraf: Sema Kayar

Fırat Üniversitesi Bilim ve Fen Topluluğu ve Elazığ Bilim Merkezi iş birliğiyle Eğitim Fakültesinde ‘’Çılgın Deneylerle Topluluk Tanıtımı Etkinliği’’ gerçekleştirildi.

Elazığ Bilim Merkezi ve Fırat Üniversitesi Bilim ve Fen Topluluğu Başkanı Ferhat Tolu ve ekip arkadaşlarının düzenlediği Çılgın Deneylerle Topluluk Tanıtımı Etkinliği, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Elazığ Bilim Merkezi Sorumlusu Bekir Yuşan, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve Bilim ve Fen Topluluğu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Bilim ve Fen Topluluğu, Eğitim Fakültesi Hocası Prof. Dr. Fikriye Kırbağ Zengin’in öğrencilerini yönlendirmesiyle kuruldu. Topluluk, bilim ve fen alanında etkinlikler yaparak, insanları bu alanda bilgilendirmeyi amaçlıyor. Gün geçtikçe artan üye sayısıyla büyük bir aile olma yolunda ilerleyen topluluk, daha çok etkinlik planlayarak bilim ve fen yönünde farkındalığını arttırmak için oluşmuş gönüllü öğrencilerden oluşuyor.

Etkinlikte, Elazığ Bilim Merkezi Sorumlusu Duygu Aydoğan, Elazığ için büyük önem taşıyan Elazığ Bilim Merkezi’nin tanıtımını yaptı. Elazığ Bilim Merkezi Planetaryum Sorumlusu Ömer Bilginoğlu ise güneş sistemindeki gezegenlerin ilginç özellikleriyle ilgili bilgileri sundu. Elazığ Bilim Merkezi Sorumlusu Eren Yalçın tarafından yapılan deneyler de katılımcılara şaşkınlık verdi. Bilim ve Fen Topluluğu Danışman Hocası Doç. Dr. Gonca Keçeci’nin kapanış konuşmasıyla etkinlik sonlandırıldı.

Etkinliğin sonunda misafirlere bazı bilim insanlarının çalışmalarından bahseden kitap ayraçları hediye edildi. Böylece kitap okumanın önemi vurgulanırken, bilim insanlarının yapmış oldukları çalışmalara da kısaca değinilmiş olundu. Ayrıca bu etkinliğin devamının geleceği de bildirildi.