Fırat Üniversitesi öğrencileri tarihe yolculuk yaptı

Haber ve Fotoğraf: Revşan Sağlam – Zeynep Sancar

Fırat Üniversitesi ve Elazığ Belediyesi katkılarıyla Fırat Fest kapsamında Harput Gezisi düzenlendi. Gezide öğrenciler Harput’un dokusu ve tarihi hakkında bilgiler edindi.

Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar’ın da katıldığı gezide, öğrenciler Servislerle Harput’a götürüldü. Öğrenciler burada Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın’dan Harput’un dokusu ve tarihi hakkında bilgiler edindi. Tanıtımın ardından öğrenciler rehber eşliğinde Harput Kalesi’ni, Şefik Gül Kültür Evi’ni, Arap Baba Türbesi’ni, Cam Seyir Terası ziyaret ettiler. Ziyaretlerin ardından Sarahatun Meydanı’nda toplanan öğrencilere yemek ikramı yapıldı. Yemekten sonra öğrenciler Kürsübaşı Konseri ile türküler söyleyerek ve halay çekerek ziyaretlerini tamamladı.