Fırat Üniversitesi öğretim üyelerine edebiyat ödülü

0
334

Azerbaycan edebiyatının ünlü siması yazar, şair, senarist Cefer Cabbarlı’nın öyküleri üzerine aktarma ve tahliller yapan Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyelerine düzenlenen programla mükâfat takdimi gerçekleştirildi.

Manas Yayınevi tarafından düzenlenen “Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi ve Cefer Cabbarlı Ödül Töreni” adlı programa Cefer Cabbarlı Ev Müzesi adına katılan Azerbaycan Yüksek Tasdik Komisyonu Akreditasyon Şubesi Başkanı ve Cefer Cabbarlı Mükâfatı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Asif Rüstemli, Fırat Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seda Arıkan’a ödüllerini takdim etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Cefer Cabbarlı Öyküleri Aynaya Yansı(ma)yanlar” (Kesit Yayınları- 2019) adlı eserin aktarmalarını ve tahlillerini yapan ve Edebiyat dünyası için bu çok önemli ödüle layık görülen Doç. Dr. Seda Arıkan ve kitaba katkı sunan Azerbaycan Yazarlar Birliği Cefer Cabbarlı Mükâfat Komisyonu üyesi ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın’ı kutlayıp, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü