Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevine Prof. Dr. Bilal Üstündağ atandı

Haber: Yağmur Mutlu

17 Ağustosta Gerçekleştirilen Rektörlük devir-teslim töreninde Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın rektörlük cübbesini giymesi ardından bugün Rektör Yardımcılığı görevine Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Üstündağ atandı.

1965 Doğumlu olan Prof. Dr. Üstündağ, Elazığlı olup 4 çocuk babasıdır.

1983 yılı Elazığ Lisesi mezunu olan Prof. Dr. Bilal Üstündağ, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

1992 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim dalında ihtisas yapmıştır.

1996 yılında ise Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalında Uzman Doktor Olmuştur.

1997 yılında Yardımcı Doçent ünvanını alırken, 2001yılında Doçent ünvanını almıştır.

2006 yılında ise Profesörlük ünvanını alarak çalışmalarına devam etmektedir.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ akademik görevlerinin yanı sıra birçok idari görevde de aktif bir şekilde yer almıştır;

1999 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı yapan Prof. Üstündağ, 1997 yılında Fırat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvar Program Başkanlığı yapmıştır.

1997-2000 yılları arasında Fırat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

1999 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

1999-2002 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Biyokimya ve Kl.Biyokimya Anabilim Dalı Laboratuvar Sorumlusu olarak görev almıştır.

2002-2007 yılları arasında Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Koordinatörlüğünü yapmıştır.

2009-2012 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Biyokimya ve Kl.Biyokimya Anabilim Dalı Laboratuvar Sorumlusu olarak görev almıştır.

2009-2012 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Merkez Laboratuvar Koordinatörülüğü yapmıştır.