Fırat Üniversitesinde 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

0
48

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde şehitleri hatırlamak, gösterilen direnci, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak için, Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından “15 Temmuz Destanı” adlı serginin açılışı yapıldı.

Ülkenin bölünmez bütünlüğüne tehdit oluşturan her türlü terör eylemi ve oluşumlarına karşı birlikte mücadele etme refleksine sahip bir millet olabilmenin yanı sıra, bu tip hain girişimlerin önüne sanatsal bir duruşla da duvar örülebileceği atlatılmak istenen bu sergide, mücadelenin ve bir arada olmanın farklı bir biçimini de gözler önüne seriyor.

FÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kainat Özpolat tarafından hazırlanan ve Fırat Kültür Park’ta düzenlenen serginin açılışına; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Emniyet Müdürü Celal Sel, Baro Başkanı Av. Melih Efe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümü dolayısıyla Fırat Üniversitesi olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Temalı Sergi açılışı ile Fırat Kültür Park’ta bulunan yürüyüş parkurundaki ağaçları 251 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı kırlangıç bayraklarla donattıklarını söyledi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü